تاريخ : شنبه 13 دی 1393 | 13:53 | نویسنده : نــــــــادر

بیان اقسام سه‌گانه وطن و احکام آنها

 مسئله 504: وطن سه قسم است.

1) وطن اصلی.

2) وطن اقامت.

3) وطن سکنی.

وطن اصلی آن است که: انسان با اهل و عیال خود آنجا بوده و هست و در همانجا زندگی می کند.

مسئله 505: وطن اصلی متعدد می شود، مثلا یک نفر چند زن در شهر های مختلف دارد و در همان شهرها زندگی می کنند و مقیم اند،  و همه این شهرها برای شوهر وطن اصلی گفته می شود و به مجرد داخل شدن به یکی از آنها مقیم گفته می شود.

مسئله 506: اگر پدر و مادر و خویشاوندان شخص در شهری است و اهل و عیال آن در شهر دیگر وطن اصلی آن شهری است که عیال و بچه های آن در آنجا است.

مسئله 507: وطن اقامت عبارت از: محلی  است که مسافر نیت اقامت پانزده روز یا بیشتر را در آنجا بنماید به شرطی که آنجا عادتا قابل اقامت باشد.

مسئله 508: وطن سکنی عبارت از محلی است که مسافر اراده اقامت کمتر از پانزده روز را بنماید.

مسئله 509:  آن شهرهائی که ایستگاه قطار یا فرودگاه طیاره یا گاراژها در وسط شهر قرار گرفته اند اگر ساکنین این شهرها بخواهند از این جاها عبور نمایند به مجرد داخل شدن به این محلها مقیم می شوند، و اگر از این جاها قصد طی کردن مسافت سفر را داشته باشند به مجرد بیرون شدن از این شهر مجددا مسافر گفته می شوند.

مسئله 510: اگر نماز قضا شده سفر را بعد از اقامت می خواهد قضا بیاورد دو رکعت بخواند، و اگر در سفر نماز قضائی خانه را می خواهد بخواند چهار رکعت بخواند.

مسئله 511: وطن اصلی بواسطه سفر باطل نمی شود، مثلا اگر تمام عمر در مسافرت باشد و برای مدت کوتاهی داخل وطن سابق اصلی شود باید نماز را کامل اداء نماید.

مسئله 512: صورت تبدیل شدن وطن اصلی این است که: شخص با اهل و عیال ترک آنجا نموده و بجای دیگر رفته و بقیه عمر را می خواهد آنجا بگذراند، لذا این محل وطن اصلی  اوست.

مسئله 513: حکم وطن اقامت این است که: مادامی که آنجا مقیم است نماز را کامل بخواند و  همینکه برای طی کردن مسافت سفر از آن جا بیرون شد مسافر گفته می شود و نماز را مسافرانه بخواند، و اگر مجددا داخل وطن اقامت شد تا  موقعی که نیت اقامت نکند مقیم نمی شود، و خلاصه کلام اینکه وطن اقامت هر چند طولانی باشد وقتی نیت سفر کرد و از آن بیرون شد وطن اقامت باطل و باید نماز را کامل بخواند.

مسئله 514: حکم وطن سکنی این است که: با وجود قیام در آن مسافر است و نماز را مسافرانه بخواند مگر وقتی که اراده توقف حداقل پانزده روز را بنماید.

مسئله 515: اگر شخص اراده توقف ده روز را در یک شهر نمود و بعد از گذشتن شش روز مجددا اراده توقف ده روز دیگر را نمود این شخص مسافر است.

 



امتیاز بدهید :

| امتیاز : 0
موضوع : | بازدید : 626
برچسب ها :