تاريخ : يکشنبه 17 دی 1396 | 13:44 | نویسنده : نــــــــادر

سنتهای وضو

مسئله 3:

1) شستن هر دو دست تا مچ ها در اول وضوء.

 2) بسم الله گفتن.

3) سه مرتبه آب در دهان و در بینی کردن.

 4) مسواک کردن.

 5) تمام سر را مسح کردن.

6) هر عضو را سه مرتبه شستن.

 7) مسح گوش را انجام دادن.

8) خلال انگشتان دست و پا را کردن.

9) به ترتیب به جا آوردن: یعنی اول رو بعد دستها و سپس مسح سر و در آخر شستن پای انجام گیرد.

10) پی در پی شستن اعضاء.

11) نیت گرفتن وضوء در آغاز وضوء.

مسئله 4: شروع  کردن از جانب راست و مسح کردن از مستحبات وضوء می باشد.

مسئله 5: هرگاه چهار عضو که شستن آن فرض است شسته شد وضوء حاصل می شود، خواه قصد وضوء گرفتن داشته باشد یانه، البته در صورت نداشتن قصد وضوء ثواب حاصل نمی شود.

مسئله 6: طریق سنت همان بود که قبلا بیان شد، اگر کسی برخلاف آن وضوء گیرد، وضو درست ولی خلاف سنت انجام شده  احتمال گناه است.

مسئله 7: یک عضو را شسته و در شستن عضو دیگر این قدر تاخیر نکند که عضو اولی خشک شود.

مسئله 8: در شستن هر عضو سنت است که بدست خوب مالیده شود تا همه جای آن تر شود.

مسئله 9: پیش از آمدن وقت اسباب وضو را آماده و مهیا نمودن مستحب است.

مسئله 10: تا وقتی که عذر نباشد بدست خود وضوء بگیرد و از کسی امداد حاصل نکند هنگام وضو گرفتن از صحبت دنیوی پرهیز نموده و در اول شستن هر عضو بسم الله گفته و کلمه طیبه و دعاهای ماثوره بخواند.

مسئله 11: آب هرچند زیاد در دسترس باشد از حد سنت بیشتر مصرف نکند و هر عضو را از سه مرتبه بیشتر نشوید.

مسئله 12: آب را بشدت بر صورت و اعضاء نزند.

مسئله 13: چشم و دهان را در وقت شستن نبندد و اگر چشم را طوری بست که پلک چشم خشک ماند وضوء درست نیست.

مسئله 14: اگرانگشتر یا دستینه را در انگشت و دست دارد، در صورتی که بدون چرخانیدن آن قسمت زیرین تر می شود چرخ دادن آن مستحب است و اگر تر نمی شود و چرخ دادن آن واجب و لازم است و همینطور است حکم خال بینی.

مسئله 15: اگر زیر ناخن ها از خمیر یا سیمان یا پیه و غیره پرشده و خشکیده و آب در جلد زیر ناخن نمی رسد وضوء درست نیست، باید آنها را باز کرده و دور نموده وضوء بگیرد و اگر با همین وضع نماز خواند نماز را اعاده نماید.

مسئله 16: بعد از وضوء خواندن سوره: ﴿ !$¯RÎ) çm»oYø9t“Rr& ’Îû Ï's#ø‹s9 ͑ô‰s)ø9$# ﴾ تا آخر، و این دعا «اللَّهُمَّ اجْعَلْنِي مِنَ التَوَّابِينَ وَاجْعَلْنِي مِنَ المُتَطَهِّرِينَ وَاجْعَلْنِي مِن عِبَادِكَ الصَّالِحِيْنَ وَاجْعَلْنِي مِنَ الذِینَ لَا خَوفٌ عَلَیهِم وَلَاهُم یَحزَنُونَ» مستحب است.  ترجمه این دعا این  است: «ای خدا بگردان مرا از گروه توبه کنندگان، و بگردان مرا از جمله پاکیزگان، و بگردان مرا از جمله بندگان نیکوکار خود، و بگردان مرا از جمله آنانی که ترس و غم ندارند.

مسئله 17: بعد از وضوء گرفتن بهتر است که دو رکعت نماز بخواند و این نماز را تحية الوضوء  می گویند و دارای ثواب زیادی است.

مسئله 18 : اگر برای چند وقت یک وضوء گرفت و وضوء بر حال خود بود درست است، ولی اگر برای هر وقت یک وضوء بگیرد ثواب زیادی دارد.

مسئله 19: اگر وضوء گرفته تا زمانی که با آن عبادتی را بجای نیاورده، دو مرتبه وضوء گرفتن مکروه است و اگر عبادتی بجای آورده مجددا وضوء بگیرد نور علی  نور است.

مسئله 20 : اگر وقت غسل کردن وضوء گرفت و به آن وضوء نماز خواند درست است.

مسئله 21: اگر دست و پا ترکیده و آن را از روغن موم یا دیگر دوائی پرکرده، اگر بیرون آوردن آن مضر است بدون بیرون آوردن وضوء درست است.

مسئله 22 : اگر بعد از وضوء کله پا یا مقداری از بقیه اعضاء که باید در وضوء شسته شود خشک ماند کشیدن دست تر بر آن کافی نیست بلکه باید آب بر آن جاری شود.

مسئله 23: اگر در دست و پا و بقیه اعضا وضوء زخم وجود دارد و یا مرضی دارد که رسیدن آب به آن عضو مضر است دست خود را به آب زند و بر آن اعضا مسح کشد، و اگر مسح هم مضر است آن را هم ترک کند.

مسئله 24: اگر زخم اعضاء بدن باندپیچی شده و یا پارچه بر آن بسته که نباید آب به آن رسد و بازکردن آن مضر است، بر روی باند و پارچه مسح کشد  و بازکردن لازم نیست.

مسئله 25: اگر زیر پارچه یا تخته شکسته بندی تمامی زخم نیست و بازکردن آن بدون اذیت ممکن است باید باز کرده شود و جای سالم را شسته و بر زخم مسح کشد،  و اگر در باز کردن اذیت است بر روی پارچه و تخته شکسته بندی مسح کشد خواه تمام زیر آن زخم باشد یا نه.

مسئله 26: اگر پارچه ای که بر زخم و غیره بسته شده بود بازکرده و زخم خوب نشده بود آنرا ببندد و مسح بر حال خود باقی است، و اگر زخم خوب شده بود و احتیاج به بستن نداشت مسح باطل و آن محل را شسته نماز بخواند...

 

برگرفته از کتاب خلاصه المسایل نوشته مولانا شمس الدین مطهری(رح)



امتیاز بدهید :

| امتیاز : 0
موضوع : | بازدید : 273
برچسب ها :