تاريخ : پنجشنبه 22 بهمن 1394 | 12:56 | نویسنده : نــــــــادر

مشکلاتی که دامن‌گیر جوامع اسلامی شده است، به جهت کم عدالتی یا بی عدالتی است:

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی احناف خواف، مولوی گل‌محمد مومن -مدرس حوزه علمیه احناف خواف- در بیان عدالتی که خداوند به بندگان امر نموده، خاطرنشان کرد: عدالتی که خداوند به ما دستور داده است، در سه بُعد باید رعایت کنیم؛ 1) عدالت در رفتار خود با الله 2) عدالت در رفتار خود با نفس 3) عدالت در رفتار خود با دیگر انسانها و سایر مخلوقات.

 

 

 

 

 

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی احناف خواف، مولوی گل‌محمد مومن -مدرس حوزه علمیه احناف خواف- در نماز جمعه (11 دیماه 94) اهل سنت خواف، با تلاوت آیه «إِنَّ اللّهَ يَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَالإِحْسَانِ وَإِيتَاء ذِي الْقُرْبَى وَيَنْهَى عَنِ الْفَحْشَاء وَالْمُنكَرِ وَالْبَغْيِ يَعِظُكُمْ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ» ﴿۹۰:نحل) پیرامون عدالت به ایراد سخن پرداخت.

وی در فضیلت این آیه گفت: حضرت عبدالله بن مسعود (رض) در مورد آیه 90 سوره نحل می‌فرماید: جامع‌ترین آیه قرآن که تمام خیر و شر را در برگرفته است، همین آیه است.

این آیه شریفه، مسلمانان را به سه چیز امر و از سه چیز نهی می‌کند؛ مسلمانان را به عدالت، احسان و نیکی و ادای حقوق خویشاوندان امر، و از فحشا و زنا، منکرات و ظلم و تجاوز به دیگران نهی می‌کند.

مولوی مومن در بیان معنی عدالت خاطرنشان کرد: در مورد معنای عمومی عدالت، باید در نظر داشت که عدالت در دو بخش کلی وجود دارد؛ یعنی در عالَم تکوین و عالَم تشریع عدالت وجود دارد.

وی در زمینه عدالتی که در عالم تکوین استوار است، گفت: تمام هستی، از آسمانها و زمین گرفته تا بدن انسان و کوچکترین ذراتی که در عالَم وجود دارد، همه بر اساس عدالت است. به عنوان مثال: فاصله میان زمین و خورشید، اگر زیادتر باشد، تمام موجودات یخ می‌زنند و اگر فاصله کم‌تر باشد، همه موجودات می‌سوزند. لذا باید درس بگیریم که اگر در زندگی ما عدالت بود، سعادت دنیا و آخرت را در پی خواهد داشت.

وی در زمینه عدالت در دین اسلام تصریح کرد: در تمام ادیان الهی، برنامه‌ریزی آن دین، بر اساس حکمت الهی بوده است؛ هر چند که دارای افراط یا تفریط‌هایی بوده‌اند. اما دین اسلام، دین اعتدال است که نه در آن افراط است و نه تفریط.

این مدرس حوزه علمیه احناف خواف در بیان عدالتی که خداوند به بندگان امر نموده، خاطرنشان کرد: عدالتی که خداوند به ما دستور داده است، در سه بُعد باید رعایت کنیم؛ 1) عدالت در رفتار خود با الله 2) عدالت در رفتار خود با نفس 3) عدالت در رفتار خود با دیگر انسانها و سایر مخلوقات.

مولوی مومن در زمینه عدالت در رفتار خود با الله، اظهار داشت: منظور از عدالت بنده با خدا این است که همیشه حکم خدا را بر فکر، تشخیص و بهره نفس خود ترجیح دهد؛ چون حکمت و علم مطلق، از آنِ اوست.

وی در بیان عدالت شخص با نفس خود تصریح کرد: لازمه این عدالت، این است که هم در عقیده و هم در عمل، روشی را انتخاب کنیم که وجود ما را در آخرت به هلاکت نیندازد. عقیده خود را نسبت به وجود خدا، قضا و قدر، اعمال و طاعات و ... درست کنیم و راه اعتدال که همان دین واقعی است را در پیش بگیریم.

سخنران این هفته نماز جمعه اهل سنت خواف در زمینه بی‌عدالتی تاکید کرد: تمام مشکلات و گرفتاری‌ها اعم از عدم آرامش خانواده ها و زندگی‌ها و ... ، نشأت گرفته از بی عدالتی است. مشکلاتی که دامن‌گیر جوامع اسلامی شده است، به جهت همین کم عدالتی یا بی عدالتی است.

وی افزود: اجرای عدالت در بین فِرق مختلف اسلامی، این نیست که یک فرقه از فرقه دیگر تقاضا کند تا شعائر آنها را اجرا کند تا علامت همبستگی آنها باشد و نه هم به شعائر یکدیگر توهین کنند، بلکه عدالت این است که هر کدام یکدیگر را آزاد بگذارند تا شعائر مذهبی خود را طبق عقیده خود انجام دهند و به شعائر یکدیگر احترام متقابل بگذارند. اینجاست که یأس استکبار جهانی رقم می‌خورد و هیچ وقت در پی ضربه زدن به اسلام و مسلمانان نخواهد بود.

 

منبع:سایت حوزه علمیه احناف خواف



امتیاز بدهید :

| امتیاز : 0
موضوع : | بازدید : 551
برچسب ها :