تاريخ : جمعه 22 دی 1396 | 22:41 | نویسنده : نــــــــادر

مولوی گل محمد مومن - مدرس حوزه علمیه احناف خواف - در بخشی از سخنان خویش گفت: اگر انسان به قانون های الهی توجه کند، به عزت و کرامت انسانی می رسد. آداب اسلامی ای که الله و رسول برای انسانیت قرار داده اند، محدودیت نیستند، بلکه قانون هدفمندی برای بشر است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی احناف خواف، مولوی گل محمد مومن - مدرس حوزه علمیه احناف خواف - در نماز جمعه (29 اسفندماه 93) اهل سنت خواف، پیرامون نقش آداب اسلامی در زندگی انسان، به ایراد سخن پرداخت.

وی در مقدمه سخنان خویش گفت: دین مبین اسلام، دینی است که برای انسانیت ارزش خاصی قائل شده و به وی عزت و کرامت عطا کرده است. به همین خاطر، انسان را مانند موجود عادی به حال خودش رها نکرده، بلکه برای تک تک امور ریز و درشت وی برنامه ای ارائه داده است.

اگر انسان به قانون های الهی توجه کند، به عزت و کرامت انسانی می رسد. آداب اسلامی ای که الله و رسول برای انسانیت قرار داده اند، محدودیت نیستند، بلکه قانون هدفمندی برای بشر است. اما عجیب اینجاست که دشمنان به برنامه های منسجم اسلام ایراد می گیرند و عجیب تر اینکه بعضی از مسلمانان ساده لوح آن را قبول می کنند.

مولوی مومن در ادامه سخنان خویش، به چند مورد از آداب اسلامی اشاره ای نمود و خاطرنشان کرد: یکی از آداب دین اسلام، آداب عبادت الله تعالی است. عبادت خدا که هدف خلقت بشر است، نمی شود بدون برنامه باشد و هر کس طبق عادت و رسم خود آن را انجام دهد.

پیامبر اکرم(ص) به صحابه تعلیم دادند که بگویند: «آمنتُ بکتابک الذی أنزلتَ و بنبیّک الذی أرسلتَ»، اما یک صحابی به جای نبی، رسول گفت. پیامبر فرمودند: رسول نگو، بلکه نبی بگو. یعنی آنقدر دین با برنامه و دقیق است که حتی یک کلمه نباید جا به جا شود.

آداب مربوط به عبادت الله تعالی عبارت است از: اینکه اطاعت الله تعالی را طبق کتاب خدا و سنت پیامبر به جا آوریم و عبادت، خالص برای رضای الله تعالی و خالی از هر گونه شبهه باشد.

وی در بیان رعایت حقوق والدین گفت: یکی دیگر از آدابی که در زندگی مسلمان مهم است، مسئله رعایت حقوق والدین است.

پیامبر اکرم (ص) می فرمایند: خداوند نافرمانی و آزار والدین را بر شما حرام نموده است. یعنی وقتی آنها شما را به چیزی دستور دادند یا شما را از کاری بازداشتند و طبق دستورشان عمل نکردید، در حکم آزار و نافرمانی والدین است. اما فرمانبرداری والدین تا جایی که مخالف شرع و موجب آزار به دیگران نباشد، واجب است.

این مدرس حوزه علمیه احناف خواف در بیان هدف رعایت آداب حقوق والدین اظهار داشت: هدف از رعایت آداب حقوق والدین: 1- نجات از کیفری مشابه آنچه انجام داده است(یعنی نافرمانی متقابل فرزندان از خودش). 2- نجات از سختی جان کندن. 3- نجات از آتش جهنم. 4- توسعه و گسترش روزی و برکت عمر. 5- وارد شدن در بهشت نعیم می باشد.

وی در زمینه مسئله اجازه گرفتن هنگام ورود به خانه دیگران اینگونه اظهار داشت: یکی دیگر از آداب اسلام برای پیروانش، مسئله اجازه گرفتن هنگام ورود به خانه دیگران است. عموماً از طرف ما کمتر به این آداب توجه می شود، اما از جایی که قرآن کریم مسائل کلی و حدیث مسائل جزئی را بیان می کند، مسئله اجازه گرفتن برای ورود به خانه صراحتاً در قرآن بیان شده است.

وی افزود: اجازه گرفتن هنگام ورود به خانه دیگران دارای آثاری است که مهمترین آنها عبارت است از: اول: خداوند به انسان وقار و عظمت داده است و این امر باعث می شود تا شخص با اجازه وارد خانه دیگری شود. دوم: پرهیز از آزار مخاطب، سوم: شخصی که سرزده وارد خانه دیگری می شود، احتمال است که نگاهش به نامحرم بیفتد و در نتیجه حریم خانه شکسته شده و مرتکب گناه کبیره شود.

مولوی مومن در بخش دیگری از سخنان خویش در مورد طلاق خاطرنشان کرد: یکی از مسائل عمده ای که در جامعه امروزی دامن گیر مسلمانان شده، مسئله طلاق است. آداب طلاق موجب می شود که به وقار و عظمت مرد ارزش گذاری شود و شأن و حقوق زن حفظ گردد. همچنین این امر از حسرت ها، کینه ها و تخریب ها جلوگیری می کند.

از جمله آداب طلاق عبارت است از: 1- وقتی میان زن و مرد اختلاف ایجاد شد، باید برای زندگی خود ارزش قائل شوند و خودشان با هم بنشینند و با هم همفکری نموده و مشکلات شان را حل نمایند. 2-اگر اختلاف در بین شان باقی ماند، هر یک از خانواده مرد و زن، حَکَمی(داور) را برای خود برگزینند و آن دو، با در نظر گرفتن خداوند و قصد اصلاح، میان شان صلح و آشتی برقرار نمایند. 3- اگر باز هم اختلاف باقی بود، به عالم شرع رجوع نموده و در صورت صلاحدید عالم بر اینکه اختلاف در بین آن دو قابل حل نیست، طبق آداب و احکام شرعی، مراحل طلاق صورت گیرد. وقتی شخص طبق آداب طلاق پیش رفت، موجب می شود که در بسیاری از مواقع که شوهر در حال خشم بوده، زمینه جدایی فراهم نشود. اما متأسفانه طلاق های امروزی، شأن و وقار مردان را به شدّت تنزّل داده است.

سخنران این هفته نماز جمعه اهل سنت خواف در زمینه آداب تفریح و شادی اظهار داشت: اسلام برای تفریح ما مسلمانان، جایگاه خاصی قائل شده است. خداوند هر نیازی که در درون ما قرار داده، راه ارضای آنرا نیز با برنامه برای ما مشخص کرده است.

وی افزود: انسان برای تجدید قوای خود به تفریح نیاز دارد. اما این تفریح باید عظمت انسانی، مرتبه ایمانی، وقار و شرف و ناموس ما را زیر سوال نبرد.

وی تصریح کرد: تفریح مشروع این است که بصورت افراطی نباشد، جایی که اسلام برای آن روز مشخصی تعیین کرده(مانند عید فطر و قربان) تفریح ثواب دارد و جایی که اسلام برای آن روز خاصی تعیین نکرده و خلاف شرع باشد، تفریح در آن بدعت است. رفتن به تفریح به صورت دسته جمعی که محرم و نامحرم با هم باشند، جایز نیست. و از همه مهمتر، تفریح نباید وقت عبادت را بگیرد.

منبع سایت حوزه علمیه احناف خواف



امتیاز بدهید :

| امتیاز : 0
موضوع : | بازدید : 659
برچسب ها :