تاريخ : يکشنبه 17 دی 1396 | 13:13 | نویسنده : نــــــــادر

اقسام طلاق به اعتبار لفظ

مسئله 1304: طلاق بر دو قسم است:

1- صریح.

2- کنایه.

1- صریح این است که: لفظ جاری شده غیر از طلاق احتمال دیگری نداشته باشد، مثل اینکه شخص برای عیال خود می گوید: تو طلاقی، یا  تو را طلاق دادم، یا عیال من طلاق است، و در این گفته ها زن یک طلاق رجعی می شود، اگر چه نیت بیشتر را داشته باشد.

طلاق رجعی یعنی مرد می تواند بدون عقد مجدد از گفته خود رجوع نماید. بیان طلاق رجعی در آینده مفصلا خواهد شد.

مسئله 1305: اگر شخصی برای زن خود بگوید: گردن تو طلاق یا سر تو طلاق یا روح تو یا بدن تو یا جسد تو یا فرج تو یا روی  تو یا نصف تو یا ثلث تو طلاق، در تمام این گفته ها زن طلاق می شود.

مسئله 1306: اگر شخصی در یک مجلس برای زن خود گفت: یک طلاقی، دو طلاقی، سه طلاقی، یا به یک مرتبه گفت: سه طلاقی، یا هزار طلاقی، یا بیشتر، عیالش سه طلاقه می شود، و تا آن با شوهر دیگر ازدواج  نکند و شوهرش به اختیار خود او را طلاق ندهد یا نمیرد بر شوهر اولی به هیچ عنوان حلال نمی شود، و در صورتی بر شوهر خود حلال می شود که شوهر دوم با او جماع کرده باشد.

مسئله 1307: اگر کسی عیال خود را یک طلاق رجعی داد و بعدا رجوع  کرد و بعد از ده سال یک طلاق رجعی دیگر داد و رجوع  کرد، اگر بعد از ده سال دیگر یا بیشتر یا کمتر طلاقی دیگر بدهد این زن سه طلاقه می شود و طلاقهای متفرقه جمع می گردند.

مسئله 1308: آنچه از گفته های رهبران مذهبی مذاهب اهل سنت در مورد واقع شدن سه طلاق در یک مجلس بیان شده قطعا سه طلاق به یک لفظ در یک مجلس واقع می شود، و در کتاب «الفقه علی المذاهب الأربعة» چنین ایراد گردیده است که: وقوع طلاق ثلاثه در یک مجلس از آن مسائلی است که در عهد خلفاء راشدین رضوان الله تعالی علیهم أجمعین اجماع صحابه بر آن واقع شده است، و در مسئله ای که اجماع امت بر آن صحه گذاشت هیچ مجتهدی در هیچ عصر و زمانی مطابق مذهب اهل سنت نمی تواند خلاف آنرا فتوی دهد.



امتیاز بدهید :

| امتیاز : 0
موضوع : | بازدید : 398
برچسب ها :