تاريخ : سه شنبه 12 اسفند 1393 | 14:03 | نویسنده : نــــــــادر

احکام زکات طلا و نقره و  غیره

مسئله 942: بر کمتر از بیست مثقال طلا زکات واجب نمی شود، و بر بیست مثقال بعد از گذشتن سال نیم مثقال واجب می شود. خواه طلا سکه دار باشد یا نه، و یا زیورآلات از قبیل دستینه و گوشواره و النگو و غیره باشد یا ظروف.

مسئله 943: اگر از بیست، دو یا سه مثقال زیاد بود در زیادتی زکات نیست، و اگر چهار مثقال زیاد گشت دو قیراط واجب می شود، و به همین حساب تا آخر زکات داده شود.

مسئله 944: اگر کسی تکه ای طلا داشت معتبر اکثریت است، یعنی اگر بیشتر آن طلا و کمتر غش است در حکم طلا خالص، و بالعکس در حکم غش است و زکات ندارد.

مسئله 945: بر دویست درهم نقره که عبارت از یک صد و چهل مثقال است، سه و نیم مثقال زکات واجب می شود، و بر کمتر از این مقدار زکات واجب نمی شود.

مسئله 946: اگر کسی دارای پانزده مثقال طلا و چند مثقال نقره است که قیمت نقره ها به قیمت پنج مثقال طلا می رسد، هر دو با هم جمع می شوند و گویا این شخص دارای بیست مثقال طلا است و زکات بیست مثقال را اداء  کند.

مسئله 947: اگر کسی دارای یک صد و بیست مثقال نقره است، و پنج مثقال طلا که قیمت آن مساوی قیمت بیست مثقال نقره می شود باید زکات یکصد و چهل مثقال نقره را بدهد.

مسئله 948: اگر کسی دارای بیست مثقال طلا است و در آخر سال چهار مثقال از جهتی به آن افزوده شد، مثلا ارث گرفت، یا کسی به او بخشید حساب چهار مثقال از حساب اصل جدا نیست، بلکه هرگاه سال بیست مثقال تمام شد در آن وقت حساب چهار مثقال را هم  اداء کند.

مسئله 949: غیر از طلا و نقره دیگر چیزها هرچه باشد مثل آهن، برنس، گلت، مس و غیره و اسبابی که از اینها ساخته شده، و همچنین لباس و فرش و رختخواب، اگر برای تجارت است و قیمت آن برابری قیمت بیست مثقال طلا، یا یکصد و چهل مثقال نقره است بعد از گذشتن سال زکات آنها را باید بدهد، و اگر به قیمت این نصاب نمی رسد زکات واجب نیست، و اگر برای تجارت نیست جزء اثاثیه خانه حساب می شود و زکات ندارد، اگر چه در سال یک مرتبه لازم شود.

مسئله 950: اگر کسی دارای چند منزل است، و آنها را به کرایه می دهد در منازل زکات نیست اگرچه قیمت آنها بسیار باشد، البته در آمد آنها در آخر سال با پولهای دیگری که دارد حساب می شود اگر موجود باشد، و همچنین است حکم ظروف کرایه ای.

مسئله 951: در لباس پوشیدن هرچند گران باشد زکات نیست، مگر طلا باشد یعنی: مزین به طلا و نقره باشد، و آن به مقدار نصاب برسد آن وقت زکات آنها واجب می شود.

مسئله 952: اگر کسی دارای چند مثقال طلا و چند مثقال نقره و مقداری اسباب تجارت است که بعد از قیمت گذاری قیمت همه به حد نصاب می رسد، باید زکات از  آنها بپردازد.

مسئله 953: وسائل سوداگری یا تجارت به آن اسبابی گفته می شود که: به نیت تجارت و معامله خریداری می شود، و اگر برای منزل خود خوار و بار خرید مثل قند، برنج، چای و غیره، و بعدا قصد کرد آنها را بفروشد در قیمت آنها زکات واجب نمی شود.

مسئله 954: صاحب زکات اگر پیش از اتمام سال زکات را بدهد جائز است، و همچنین اگر زکات چند سال را بدهد.

مسئله 955: اگر کسی صاحب نصاب نیست ولی احتمال بدست آمدن نصاب است لذا پیش از بدست آمدن نصاب زکات را می دهد زکات اداء نمی شود، بلکه بعد از وصول و گذشتن سال باید زکات را بدهد.

مسئله 956: در صورتی که زکات چند سال را اداء کرده بعد بر مقدار افزوده شده زکات مازاد را باید بدهد.

مسئله 957: اگر کسی دارای ده هزار تومان است و امید رسیدن ده هزار تومان دیگر را دارد، و زکات همه را پیش از وصول می دهد جائز است.

مسئله 958: اگر کسی بعد از تمام شدن سال زکات را نداد و همه مال آن هلاک شد از زکات معاف است.

مسئله 959: اگر خود شخص به اراده و اختیار خود مال خود را هلاک کرد از زکات معاف نمی شود.

مسئله 960: اگر بعد از تمام شدن سال همه مال خود را خیرات کرد از زکات معاف می شود.

مسئله 961: اگر نصف مال بعد از اتمام سال هلاک شد زکات باقیمانده واجب است، و هلاک شده معاف می باشد.



امتیاز بدهید :

| امتیاز : 0
موضوع : | بازدید : 344
برچسب ها :